Полетна платформа - Поглед

Детали

Полетната платформа за параглајдинг „Поглед“ се наоѓа на надморска висина од 1230 м., во близина на селото Велестово. До местото се стигнува преку локалниот асфалтен пат до селото Велестово од каде се издвојува макадамски пат кој води кон планинскиот превој "Крстец". Има повеќе можности за слетување, како што се терените на спортско-рекреативниот центар "Билјанини Извори" или отворените простори на потегот од каналот "Студенчишта" кон Горица.

Мапа со локација

Галерија