Јавна Благодарност

Се реконструира патот преку Галичица

Се реконструира патот преку Галичица   Во текот на вчерашниот ден од страна на Ј.П. Македонија пат, Јавнатаустанова Национален парк Галичица и изведувачот на работите за реконструкцијана регионалниот патен правец Р 2332 Царина – спој…

Прочитај повеќе
Јавна Благодарност

Јавен конкурс за најубава фотографија на тема „Улови слика“

Јавен конкурс за најубава фотографија на тема „Улови слика“   Почитувани, По повод денот на Националните паркови21 јули, Јавната установа Национален парк Галичица распишува јавен конкурс за најдобра фотографија на тема: „Улови слика“. Фотографиите може…

Прочитај повеќе
Јавна Благодарност

ПОНТ во посета на ЈУНПГ

ПОНТ во посета на ЈУНПГ   На ден 14.06.2021, во просториите на ЈУНПГ се одржа работен состанок на кој присуствуваа претставници на ЈУНПГ и претставници на МЕД (Македонско еколошко друштво) на кој беше дискутирано за…

Прочитај повеќе

Национален Парк

Галичица

Сместувачки капацитети

Информации за сместувачки капацитети …

Learn More

Мобилна Апликација

Преземете ја нашата апликација на Android и iOS

Learn More

Патеки

Пешачки и велосипедски (H, T, G, MTB)

Learn More

Е – Продавница

Карти, шолји, чинии, налепници, книги, магнети, маици, капи …

Learn More
Awesome Image

Истражи ја

Галичица

Културно и Историско

Наследство

Манастир Св. Наум
12th октомври 2019

Манастир Св. Наум

Свети Наум Охридски црквата ја подигнал во 900 година и ја посветил на Светите архангели Михаил и Гаврил. Во 910 ...

Read More
Црква Св. Богородица Захумска
12th октомври 2019

Црква Св. Богородица Захумска

Ктиторскиот натпис над влезот во наосот кажува дека таа била подигната и украсена со фрески во 1361 година. Ктитор на ...

Read More
Наколни Населби
12th октомври 2019

Наколни Населби

Трагите на човековото постоење на територијата на регионот датираат од најстарите времиња, што може да се прати преку богатото археолошко ...

Read More

Убавините на Галичица

Галерија

Статистика

0 +

ПОСЕТИТЕЛИ ГОДИШНО

0

ХЕКТАРИ

0

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ФАУНАТА

0

ПЕПЕРУТКИ

Контакт

Контакт

Контакт служби и сервиси во Галичица

%
Контакт

+389 13 112

Планинска спасителна служба

+389 46 261 473

Канцеларија Галичица

+389 46 192

Полиција

+389 46 193

Пожарна

+389 46 194

Брза Помош

+389 75 282 201

Превенција за стравување со пожар

+389 47 484 195

Инфо Преспа


Истражи ја Галичица

Филтрирај ги патеките за приказ