Видиковец - Лескоски Уши

Детали

Видиковецот "Лескоски Уши" се наоѓа на преспанската страна од Паркот, на надморска висина од 1490 м. До локалитетот се стигнува по асфалтен пат кој се одвојува од регионалниот пат (Царина-Стење) и води кон локалитетот Два Јавори. Овој видиковец има поглед кон прекрасните песочни плажи на Стењскиот залив, како и на Пречна планина на границата со Албанија.

Мапа со локација

Галерија