Тековни активности

и информации

ЈАВЕН ПОВИК
22 ноември 2023

ЈАВЕН ПОВИК

Javen-povikDownload

Read More
Потсетување за заштита од пожари
9 август 2023

Потсетување за заштита од пожари

Со оглед на ризиците од пожари а во светло на случувањата во регионот на битолско, ЈУНП Галичица продолжува да ги ...

Read More

Истражи ја

Галичица

Културно и историско

наследство

12 октомври 2019
Наколни Населби

Наколни Населби

Трагите на човековото постоење на територијата на регионот датираат од најстарите времиња, што може да се прати преку богатото археолошко ...

Read More
12 октомври 2019
Црква Св. Богородица Захумска

Црква Св. Богородица Захумска

Ктиторскиот натпис над влезот во наосот кажува дека таа била подигната и украсена со фрески во 1361 година. Ктитор на ...

Read More
12 октомври 2019
Манастир Св. Наум

Манастир Св. Наум

Свети Наум Охридски црквата ја подигнал во 900 година и ја посветил на Светите архангели Михаил и Гаврил. Во 910 ...

Read More

Национален парк Галичица

Инфо центар

Сместувачки капацитети

Информации за сместувачки капацитети …

Learn More

Мобилна Апликација

Преземете ја нашата апликација на Android и iOS

Learn More

Патеки

Пешачки и велосипедски (H, T, G, MTB)

Learn More

Е – Продавница

Карти, шолји, чинии, налепници, книги, магнети, маици, капи …

Learn More
Awesome Image

Статистика

0 +

ПОСЕТИТЕЛИ ГОДИШНО

0

ХЕКТАРИ

0

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ФАУНАТА

0

ПЕПЕРУТКИ

Контакт

Контакт

Контакт служби и сервиси во Галичица

%
Контакт

+389 13 112

Планинска спасителна служба

+389 46 261 473

Канцеларија Галичица

+389 46 192

Полиција

+389 46 193

Пожарна

+389 46 194

Брза Помош

+389 75 282 201

Превенција за стравување со пожар

+389 47 484 195

Инфо Преспа


Истражи ја Галичица

Филтрирај ги патеките за приказ