Bazilika e hershme krishtere - Studençishta

Detalet

Pranë Burimeve Biljana, në zonën Studençishta, ruhen mbetjet e një bazilike e cila, sipas hulumtimeve të fundit, kjo godinë e hershme krishtere daton nga shekulli V-VI. Në dyshemetë e saj me mozaik, në medaljone rrethore, ne shohim përshkrime të zogjve me këmbë të gjata,të përfaqësuar në lëvizje të rezervuara, si dhe paraqitje të peshqve në ujë. Motivi i nyjes së peshkimit, si dhe ornamenti në formë luspë pesqhish në mozaikët në disa nga ndërtimet e antikitetit të vonë dhe periudhës së hershme krishtere në këtë rajon, flasin për peshkimin si një nga profesionet më të vjetra të këtij kombi, si dhe pasurinë e liqenit me peshqi.

Harta me vendndodhjen

Galeri